Iran

Iran

Voor de reiziger die ervan houdt om zich buiten de gebaande paden te begeven, is Iran een aanrader. Dit prachtige land heeft vele mooie gebieden die nog niet door de toerist zijn ontdekt. Voor wie van cultuur houdt en een avontuurlijke inslag heeft, heeft dit land veel te bieden, zoals Perzische oudheden en de veelheid aan bezienswaardige steden en dorpen. In Iran kan je zowel in groepsverband of individueel rondreizen. Geïnspireerd geraakt? Klik op de knop hieronder voor meer informatie

Op dit moment is Iran nog niet zozeer een uitgesproken vakantiebestemming, maar het is de verwachting dat dit snel zal veranderen nu het atoomakkoord is gesloten.

Iran is nu dan ook nog een nichebestemming. Het is een prachtig land, erg geschikt voor mensen die van cultuur houden. Historisch en cultureel gezien is Iran een totaal ander land dan andere landen in het Midden Oosten. Om maar een paar highlights te noemen: de stad Isfahan, voor de kust van Oman, is authentiek met gebouwen uit 1600; de perzische oudheden Perseoplis en Pasargadae; maar ook de andere steden van Iran, met moskeeën, bazaars en de aardige lokale bevolking zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard.

Wat wetenswaardigheden voor een reis naar Iran:

– Hoewel Iran een zeer orthodox imago heeft, zijn de Iraanse vrouwen veel moderner dan bv in de Arabische Emiraten of in Saoudi Arabië. Vrouwen hoeven in Iran geen gezichtsbedekking te dragen, maar zij zijn wel verplicht om een hoofddoek om te doen.

– De beste tijd om in Iran te reizen is april en mei.

– Aanbevolen vaccinaties zijn DTP, hepatitus A, met daarnaast nog wat persoons- en reisgebonden adviezen. In sommige gebieden in Iran komt malaria voor.

Voor zowel een zakelijk als vakantiebezoek aan Iran is een visum vereist. Deze moet in Nederland worden aangevraagd. Daarnaast moet men in het bezit zijn van een geldig paspoort (tot minimaal 6 maanden na vertrek uit Iran) en deze moet vrij zijn van Israelische stempels. Geïnspireerd hierdoor? Neem contact met ons op zodat wij een onvergetelijke reis voor u kunnen samenstellen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven