Zuid-Afrika

Zuid – Afrika

Zuid-Afrika wordt niet voor niets ‘de wereld in één land’ genoemd. Het landschap is prachtig en afwisselend. Naast schitterende flora heeft Zuid-Afrika natuurreservaten met een rijk wild- en vogelbestand. Bruisende moderne steden bestaan naast oases van rust. Het schilderachtige wijngebied levert meer dan 300 verschillende soorten wijn. En de historische banden tussen Zuid-Afrika en Nederland zijn onmiskenbaar aanwezig. Het Afrikaans, ontwikkeld uit het Nederlands van de eerste kolonisten, is daar een klinkend voorbeeld van.

In een rondreis door Zuid-Afrika komt het veelzijdige karakter van het land goed tot uiting. Zuid-Afrika kent een hoog percentage reizigers die na een eerste bezoek terugkeren. U kunt in een rondreis alle highlights van het land zien, of u kunt ervoor kiezen dit land middels meerdere reizen per regio te verkennen.

Rondreis Zuid-Afrika plannen

Zuid-Afrika is een groot land, maar het is goed mogelijk om de belangrijkste highlights in één rondreis te zien. U reist dan veelal van Johannesburg naar het Kruger National Park. Onderweg bezoekt u de bezienswaardige plekken langs de Panoramaroute en in het Kruger National Park gaat u op safari. Vervolgens reist u in westelijke richting, waar u via de Tuinroute uiteindelijk aankomt in Kaapstad. U kunt de hele route over land afleggen, of ervoor kiezen om het traject van Durban naar Port Elizabeth per binnenlandse vlucht af te leggen.

Zelf autorijden in Zuid-Afrika

Het wegennetwerk en de bewegwijzering in Zuid-Afrika zijn uitstekend. Het land is dan ook zeer geschikt om zelf per huurauto of camper te ontdekken. Aan het links rijden raakt u snel gewend. U hoeft zich geen zorgen te maken over het vinden van de juiste route, want bij elke huurauto kunt u een navigatiesysteem bijboeken.


Zuid-Afrika olifanten

Kruger National Park

Het bekendste wildpark van Zuid-Afrika is Kruger National Park. Aan de westelijke grens van het park liggen uitstekende privé-wildreservaten met luxueuze, sfeervolle lodges. Ook elders in het land bevinden zich nationale parken en kleinschalige privé-wildparken.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kan in ieder seizoen bezocht worden. De droge, koele tijd van mei tot en met augustus is zeer goed voor het bekijken van wild. Het gras is kort en er zijn niet veel bladeren aan de bomen waardoor het makkelijk is om het wild te spotten. In elk seizoen kunt u echter tijdens game-drives het wild van dichtbij observeren. In de Zuid-Afrikaanse winter kan het in de West Kaap wat fris zijn, maar dit is daarentegen wel een goede periode om walvissen te spotten. In de maanden juli tot en met november komen de walvissen naar de kust en kunt u ze al vanaf het strand spotten! Ook de lente is een prachtig seizoen om Zuid-Afrika te bezoeken. De temperatuur in de West Kaap stijgt, vele wilde bloemen staan in bloei en het is dan heerlijk toeven in het wijngebied. De lente brengt ook in de wildparken voordelen met zich mee: veel dieren hebben namelijk jongen!

Zelf Zuid-Afrika reis samenstellen Heeft u zelf een route voor uw rondreis door Zuid-Afrika uitgestippeld? Buiten het aanbod op deze website kunnen wij honderden hotels, safari lodges, tours en excursies aanbieden. Wij werken graag een passend reisvoorstel voor u uit.

Deel dit bericht

Scroll naar boven