Griekenland Santorini

Griekenland

Hoewel Griekenland de laatste jaren met name negatief in het nieuws is geweest vanwege de enorme staatsschuld en de vluchtelingen problematiek, is het een land dat de reiziger ontzettend veel te bieden heeft.

Griekenland, officieel de Helleense Republiek  bestaat uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het landoppervlak.

Griekenland grenst in het noorden (van west naar oost) aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. Voor het overige is het vasteland van Griekenland omgeven door de Middellandse Zee (in het zuiden), de Ionische Zee (in het westen) en de Egeïsche Zee(in het oosten). De grootste eilanden zijn Kreta, Euboea (Evia), Lesbos en Rodos.

De Middellandse Zee is voor vele vakantiegangers de belangrijkste bestemming, vooral de eilanden in de Ionische Zee en Kreta. Het vaste land en het schiereiland Peloponnesos trekken met name bezoekers voor de bezienswaardigheden van de klassieke oudheid.

Enkele beroemde bezienswaardigheden in Griekenland zijn de Akropolis van Athene, de archeologische plaats Delphi, de tempel van Apollo Epicurius te Bassae, de berg Athos, de Meteora-kloosters, Rhodos, de overblijfselen van het paleis van Knossos op Kreta, Mycene en de archeologische plaats Epidaurus. Kortom er is in Griekenland voor een ieder wat wils. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.



Deel dit bericht

Scroll naar boven