IJsland

IJsland

Bekend als het land van extremen, de contrasten in het landschap tussen vuur en ijs maken de natuur van IJsland tot een spectaculaire bezienswaardigheid.

De diversiteit en pracht maken dat IJsland in toenemende mate een vakantie bestemming is geworden. 

De beste manier om IJsland te verkennen is per camper of per auto. Dit geeft de meeste flexibiliteit om de legio aan bezienswaardigheden op eigen tempo te ervaren. 

IJsland heeft 3 nationale parken;

Snaefellsjökull is gelegen op het schiereiland Snaefellsnes, en omvat kliffen, watervallen, lavavelden, koude en warme waterbronnen en natuurlijk de vulkaan Snaefellsjökull.

Pingvellir, gelegen op de geologische grens tussen Europa en Noord Amerika, geldt als ontmoetingsplek voor het vieren van bijzondere gebeurtenissen.

Vatnajökull, waar zich de op één na grootste gletscher van Europa bevindt.

Naast het bezoeken van de vulkanen, is het spotten van de walvissen (mei tot en met september) en de Blue Lagoon met haar luxueuze geothermisch verwarmde spa een aanrader. En wat te denken van het Noorderlicht, dat in de periode oktober – maart mogelijke aanschouwd kan worden, hoewel eerlijkheid gebiedt te melden dat de kans hierop van een hoop juiste omstandigheden afhangt.

Maar ook de wintersportbeoefenaar kan hier aan zijn trekken komen.

Tenslotte zijn ook de Westfjorden een bezoek zeer zeker waard. Zo huizen deze o.a. de Dynjandi waterval en de vogelrots Latrabjarg, waar je van heel dichtbij heel veel vogels kan observeren, waaroder de zeldzame papagaaiduikers. In de zomerperiode kun je de rhyolietbergen bij Kerlingarfjöll bezoeken. Deze bergen zijn het resultaat van zure lava dat na afkoeling een lichte kleur krijgt in tegenstelling tot gewone lava dat donker kleurt. De bergen hebben als gevolg daarvan prachtige kleuren als geel, rood, bruin en grijsgroen.

Mocht je een kortere trip voor ogen hebben, dan is Reykjavik een perfecte uitvalsbasis, als vertrekpunt naar o.a. de Blue Lagoon, Geysir, Gullfoss en de zuidkust. Zin om eens op een hele andere manier uw vakantie door te brengen? Laat ons weten wat uw wensen zijn, dan kunnen wij daar een reis op maat voor samenstellen.

Dit staat in de TIJDLOZE PARELS

Ontdek IJsland

IJsland is een land van contrasten, met bezienswaardigheden voor elk wat wils, zowel in de zomer als in de winter. Wil je het land echt ontdekken huur een auto of camper en reis het land op je eigen tempo door. Heb je niet zoveel tijd, dan kan je Reykjavik als basis nemen en van daaruit mooie excursies maken naar o.a. de Blue Lagoon, Geysir, Gullfos of de zuidkust. 

Ben je avontuurlijke ingesteld, dan is wellicht de excursie “Inside the vulcano” iets voor jou! In een ijzeren liftkooi zak je naar een diepte van 120 meter tot op de bodem van de vulkaan. Kortom, een land dat je echt een keer gezien moet hebben!

Deel dit bericht

Scroll naar boven